Desert prajitura cu mere si bezea

de Pushaa in Prajituri, 19 Dec 2013 | 240639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 4 galbenusuri
  • 10 linguri zahar 
  • 10 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 kg mere 
  • zahar dupa gust
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea:

Aluat: Galbenusurile se freca cu zaharul pana se spumeaza si se pune uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Se pune laptele (cate o lingura) alternand cu faina in care am amestecat praful de copt.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (se poate folosi si hartie de copt) se pune aluatul si se da la cuptor pentru 15-20 de minute la foc mic; trebuie copt doar pe jumatate.

Umplutura: Merele curatate si date pe razatoare se calesc cu zahar dupa gust pana scade zeama lasata, apoi se lasa la racit.

Dupa ce s-a copt blatul pe jumatate se pune merele deasupra.

Bezea: Albusurile de la cele 4 oua folosite pentru blat se bate spuma tare cu 8 linguri de zahar, se pun apoi peste mere si se baga iar tava la cuptor pana bezeaua devine aurie.

Se taie dupa ce se raceste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere